Shopping Cart

Al 10 jaar online

Snelle levering en altijd verse producten

Alleen topkwaliteit producten

Recept voor pittige Turkse rode saus (Acili ezme)

Makkelijk recept voor echte originele Acili

Ingrediënten 4 personen

2 grote rijpe tomaten
250 ml tomatenketchup
2 eetlepels sambal (wij gebruiken Badjak Pedis)
1 grote ui
1 rode peper
1 teen knoflook
2 tl komijnpoeder
Sap van halve citroen.

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten (even kruisje op de kont snijden en 30 seconden in kokend water), verwijder de zaadjes ensnijd het vruchtvlees fijn en doe deze in een kom. Voeg de ketchup toe aan de tomaten.
Snijd de ui, de knoflookteen en de peper heel fijn en voeg deze toe. Voeg komijnpoeder en sambal toe en meng alles goed door elkaar.

Serveertip

Varieer door bijvoorbeeld minder of meer sambal te gebruiken, of door korianderpoeder toe te voegen, of zelfs verse koriander. Een beetje suiker maakt de saus wat zoeter. Met wat gerookt paprikapoeder krijgt de saus wat meer een grill-smaak. In plaats van een “gewone” ui kunnen ook andere soorten uien gebruikt worden.

Smaakt ook prima bij bijvoorbeeld döner kebab en gegrild vlees. Gegarandeerd succes bij een barbecue!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Worldwide shipping
Easy 30 days returns
International Warranty
100% Secure Checkout